8 Ağustos 2015 Cumartesi

Balkabağı Ekmekleri


Annemin arkadaşı Asiye teyzemin kahvaltı davetine hazırladığım minik balkabaklı tarçın kokulu ekmeklerim benim :) Hafif tatlımsı, yumuşacık ve özellikle labneyle çok güzel giden ekmekler oldu. Kahvaltıda ekmek yerine bir tane bu şirin balkabaklarından yemek yetiyor. Bu kez fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler:

  • 100 gr balkabağı püresi
  • 16 yemek kaşığı tepeleme ekmeklik un
  • 1/2 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1/4 cup ılık su
  • Biraz tarçın



 Ilık suya mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Üstü köpürüp kabarana kadar beklemeye alın. Balkabağı püresini blenderda pürüzsüz olana kadar çekin. Maya kabardıktan sonra tüm malzemeleri ve yumurta akını yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Ekmeklerin yumuşak olması için cıvık ve ele yapışan bir hamur olmalı. Eğer vaktiniz varsa mayalanana kadar bekletin yoksa iki ceviz büyüklüğü kadar hamuru alıp un yardımıyla yuvarlayarak silikon muffin kalıbına ya da tekli muffin kalıplarına koyun. Sıcak bir yerde yarım saat bekletin. Mayalanınca yumurta sarısını üzerlerine sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu kadar kolay ve güzel ekmekler işte :')
Kolay gelsin :)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder